Zelf gebruik ik een vegan maaltijdshake het liefste als ontbijt. Mijn dag begint met een goede calisthenics training, gevolgd door een lekker Supsona maaltijdshake. Een beter begin van de dag kan ik niet wensen. Wat is een maaltijdshake, wanneer gebruik je ze en wat zijn de beste vegan maaltijdshakes?

Wat is een maaltijdshake?

Een maaltijdshake is een uitstekende vervanger voor een maaltijd zoals je ontbijt, lunch of diner. De shake is meestal gemaakt van poeder die je moet mixen met water om de maaltijd te kunnen drinken in plaats van eten. De meeste maaltijdshakes zitten vol met voedingstoffen en mineralen zodat jij niks mist voor een complete en gezonde maaltijd. Het is dus niet zomaar een eiwit shake die je drinkt na een training of tussendoortje, maar een complete maaltijd.

Waarom een maaltijdshake gebruiken?

De meest bekende reden waarom mensen maaltijdshakes gebruiken is om af te vallen. Ze bestaan misschien al meer dan 20 jaar en heeft in Nederland meer populairiteit gekregen door Sonja Bakker. Ken je haar nog? Sonja heeft veel moeders in Nederland besmet met haar crash dieet waarbij maaltijdshakes een vitaal onderdeel vormden. Tegenwoordig komen er ook steeds meer vegan maaltijdshakes op de markt, dus weie vegan is en wilt af kan vallen of juist spiermassa aan wil komen, kan hiermee starten.

Naast afvallen is het gebrek aan tijd en een druk leven een goed argument om een maaltijdshake te gebruiken. In plaats van een snelle, vaak ongezonde boterham, kunnen mensen kiezen voor een maaltijdshake. Hierdoor krijg je dus niet alleen de beste voedingstoffen en mineralen binnen, maar bespaar je ook tijd. Zit je in een drukke meeting of ben je onderweg dan kun je met een zakje poeder en een flesje water makkelijk een maaltijdshake bereiden.

Tot slot zijn er ook nog de topsporters onder ons. Topsporters zijn niet alleen de atleten op de Olympische spelen, maar ook de reguliere krachttrainer of calisthenics atleet die minimaal 4x per week matig tot intensief traint. Je mag je dus gerust aangesproken voelen als topsporter. Ook als je niet je geld ermee verdient. Een maaltijdshake kan ervoor zorgen dat je de beste voedingstoffen binnen krijgt, maar ook is het handig als je niet wilt afvallen. Wanneer je intensief traint voor een bepaald doel, wil je groeien. Belangrijk hiervoor is om niet af te vallen en genoeg energie. Binnen te krijgen. Drie keer per dag volwaardig eten en het nemen van tussendoortjes lukt vaak wel, maar dat is vaak niet genoeg voor iemand die intensief sport

Vegan maaltijdshakes

Jarenlang zijn er geen opties geweest voor veganisten. Ben je vegan, of wil je veganistisch gaan eten? Geen probleem. Er komen steeds meer vegan maaltijdhakes op de markt. Vegan maaltijdshakes hebben in tegenstelling tot normale maaltijdshakes veel voordelen. Vegan shakes zijn niet alleen minder belastend voor je lichaam, maar het bevat ook veel vezels, heeft minder water nodig om te produceren, er komt geen direnleed aan te pas waardoor het dus beter is voor het milieu. Tegenwwoordig zijn er tientallen opties voor vegan maaltijdshakes. Daarom hebben we de beste voor je op een rijtje gezet.

Welke vegan maaltijdshakes zijn de beste?

#1 SUPSONA

  • 401 kcal per 100 gram
  • Drie smaken: chocolade, vanille en aardbei
  • Enige vegan maaltijdshake die los verkrijgbaar is en in abonnement
  • 100% vegan en glutenvrij

Supsona staat met stipt bovenaan op de lijst beste vegan maaltijdshakes en dat is niet zomaar. De maaltijden van Supsona zijn echt eten. Ze gebruiken in hun shakes zeer fijn gemalen ingrediënten zoals: havermeel. sojameel, soja eiwit, rijstmeel, zonnebloemolie, cichorei wortel, gemalen lijnzaad en een mix van verschillende vitamines.

Hierdoor is de maaltijdshake van Supsona niet alleen lekker, maar bevat één maaltijdhake alle eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en 26 essentiële micronutriënten die je lichaam nodig heeft om een geweldige prestatie te leveren.

Supsona richt zich op de topsporter die meer dan 4 keer per week zijn lichaam blootstelt aan hoog intensieve krachttraining of calisthenics. Niet alleen het product, maar ook de mensen achter Supsona zijn inspirerend. Zo zijn de makers zelf veganistisch, sporten meer dan 4 keer per week en hebben ze een abonnement structuur bedacht waardoor hun vegan maaltijdshakes minder vaak geleverd moeten worden dan dat je ze individueel besteld. Goed voor het milieu en goed voor je lichaam!

#2 Naturall Nutriton

De vegan maaltijshake van Naturall is verkijgbaar in één smaak (kokos), glutenvrij, bevat meer dan 24 gram eiwit en is geaccrideerd met IFS, HACCP en het BRC keurmerk. Het bevat natiuurlijke smaak- en kleurstoffen en is vrij van toegevoegde suiker. 

Deze maaltijdshake kan goed concurreren met de andere shakes op de lijst. Het is namelijk de goedkoopste en ook verkrijgbaar op bol.com.

#3 Jake Food

Een leuk alternatief voor Supsona zijn de vegan maaltijdshakes van Jake Food. Jake Food richt zich meer op verschillende lichaamstypes. De maaltijdshake is voor 4 lichaamstypes verkrijgbaar.

  • Light is voor mensen die lichte maaltijden eten, niet zoveel calorieën nodig hebben of willen afvallen;
  • Original is voor mensen die op gewicht willen blijven en;
  • Sports is voor de sporter die meer dan 5 keer per week traint en dus veel energie nodig heeft
  • Keto is gemaakt om mensen te ondersteunen in hun keto lifestyle

Ondanks dat het op positie 3 staat is het een leuke extra dat je bij Jake Food ook vitamine bars en eenvoudige drinkflesjes kan kopen en dat dat de verpakkingen 100% recyclebaar zijn.

#4 Nutrifoodz

Als je de website van Nutrifoodz bekijkt dan krijg je direct door dat ze alles doen voor een betere planeet. Zo is Nutrifoodz beoordeeld met de 100% vegan score door Carbon Cloud en doneren ze 1% van de omzet aan Justdiggit – Green Revolution.

Het bedrijf staat ergens voor en dat is inspirerend. De maaltijdshakes zijn lekker, goedkoop, goed voor het milieu en bij Nutrifoodz zijn er veel andere gezonde producten te koop. Het enige nadeel is dat ze maar twee smaken hebben. Ben je, net zoals mij, een liefhebber voor Aardbei, dan zijn de vegan maaltijshakes van Supsona een betere keus.

#5 Orangefit

Orangefit is populair geworden door haar vegan eiwitshakes. Eiwitshakes zijn shakes met een hoge concetratie eiwit die ontwikkeld zijn voor de sporter die zijn of haar spierherstel wil bevorderen. Een maaltijdshake daarentegen is een complete oplossing voor een volledige maaltijd.

Orange fit heeft twee vegan maaltijdshakes ontwikkeld: Diet en Hero.

Diet is speciaal ontwikkeld om af te vallen en ontvang bij je bestelling een gratis persoonlijk voedingsschema als je het totale afslankpakket besteld. Het is ontwikkeld om snel af te vallen, wat in onze mening niet gezond is. Snel afvallen is nooit een gezonde optie. Je lichaam samenstelling veranderd en daat moet je je lichaam de tijd voor geven. Een prima optie, maar wij geloven niet in snel afvallen. Diet maaltijdshake van Orangefit is niet gemaakt voor mensen die interesse hebben in krachttraining en staat daarom op de laatste plek in deze lijst

Hero is wel een prima optie als je kijkt naar waarvoor het ontwikkeld is. In tegenstelling tot de maaltijdshake van Supsona, kun je de Hero shake alleen gebruiken als ontbijtshake. Het is dus helaas geen totaaloplossing, niet glutenvrij en verkrijgbaar in twee smaken: vanille en blueberry.

#6 Yfood vegan drinks

Yfood verkoopt poeders voor maaltijdshakes, maar deze zijn niet vegan. Ze hebben wel een veganistische maaltijddrink variant. De maaltijddrink is op basis van soja, het is glutenvrij en vekrijgbaar in twee smaken: vanulle en cacao. Een leuke optie als vegan maaltijdshake, maar absoluut niet de beste.

Conclusie: Welke vegan maaltijdshake is de beste?

Voordat je een keuze kan maken moet je onderzoeken wat jouw lichaam nodig heeft. Dit is afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft. De ene heeft meer koolhydraten nodig en de andere meer eiwitten. Sommige shakes zijn glutenvrij en de andere niet. Dit bepaald dus jouw keuze.

Daarnaast moet je er ook achter komen hoe je de shakes wilt gebruiken. Is dat om af en toe op een drukke dag je maaltijden te vervangen, dagelijks één maaltijd of volledig over op shakes. Als je volledig over wilt gaan op de shakes, moet je dit goed bijhouden. Wat is het effect op je lichaam en hoe voel je je? Als je volledig overgaat op shakes is het daarnaast belangrijk dat je niet zomaar stopt met het nemen van de shakes. Als je wilt stoppen zal je dit, net zoals medicijnen, rustig af moeten bouwen. Je lichaam is een motor en kan ervan schrikken om een andere brandstof binnen te krijgen dan hij gewend is.

Naast gebruik en voedingswaarde is het goed om je af te vragen hoeveel calorieeen je nodig hebt. Als je af wilt vallen kun je beter Jake Food light pakken, maar wil jij je lichaam goed ondersteunen met een stevige maaltijdvervanger, kies dan vooral voor de lekkere maaltijdshakes van Supsona.

Voeding is altijd een tricky onderwerp om over te schrijven. Er zijn veel meningsverschillen, broodjes aap en vooral kwakzalvers op de markt. Doe goed onderzoek voordat je een vegan maaltijdvervanger koopt en doe je voordeel met onze beoordeling, succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.